Wat is Virtual Reality?

De wondere wereld van VR

Virtual Reality, een wereld die je totaal niet kunt voorstellen zodra je hem nog niet hebt betreed. Toch is Virtual Reality een term die je steeds vaker voorbij ziet komen. Mensen praten erover, op social media, evenementen/beurzen en zelfs op het werk heb je het wellicht al eens voorbij zien komen. Maar wat is het nou precies en wat mag je ervan verwachten?

Virtual Reality - Leg mij het uit!

Het komt erop neer dat Virtual Reality ervoor zorgt dat je een virtuele omgeving waarneemt als realistisch. Door in te spelen op het geen wat je ogen zien, je oren horen en je handen voelen(feedback control) kun je een wereld creëren die als echt aanvoelt.

Je krijgt een volledig ander gevoel dan bij een 2D scherm of een 3D bioscoop ervaring.

Denk eens aan bijvoorbeeld Google Maps/Streetview; ín Virtual Reality kunnen we jouw in één muisklik verplaatsen naar bijvoorbeeld de Pyramides in Egypte, de top van de Mount Everest of het Vrijheidsbeeld in New York. Het voelt echt aan en het is net of je er echt bent!

Johan van Computer-Bestel.nl( VRLoods.nl ) samen met Gamersnet

Virtual Reality Hardware

De aanschaf van de benodigde hardware is niet voor iedereen weggelegd. De HTC Vive(op dit moment de marktleider) kost rond de 600 euro. Bij dit pakket zit een VR Bril, 2 controllers en de sensoren die nodig zijn om de set compleet te maken. Deze set kun je in principe gebruiken in combinatie met je Game Computer.

Bij de VRLoods.nl hebben we echter een iets andere setup voor de meest complete ervaring:

 • High end Workstation, die zorgt dat alle content op maximale kwaliteit speelbaar is. Zo speel je bij ons Fallout 4 VR straks op maximale settings!
 • HTC Vive, inclusief beschermhoezen en hygiëne hoezen. We vinden het belangrijk om onze hardware goed te beschermen en hygiëne staat voorop.
 • TP Cast, de draadloze module voor de HTC Vive. Wij zijn de eerste VR Hal met draadloze headsets.
 • Deluxe audio headstrap, goede kwaliteit audio en een comfortabele headstrap. Bij een langere experience van 60 minuten is het belangrijk dat de headset comfortabel zit.
 • Grote speelruimte met 100 inch beamerschermen, surround audio en chill area. Onze speelhallen zijn 2,5 x 5 meter, voldoende bewegingsruimte voor al jouw games.

Gamen in Virtual Reality

Mijn collega maakte van de week de opmerking: Gamen is VR, dat is pas E-sport en ik geef hem helemaal gelijk. De Game beleving is zoveel indrukwekkender dan normaal achter de computer, playstation of Xbox. Je wordt helemaal in de game getrokken en je vergeet totaal de realiteit. Een half uur of een uur gamen in VR is dan ook zo maar om. Veel game ervaringen in VR hebben wel wat weg van het Wi platform. Je bent namelijk erg veel in beweging zonder dat je het zelf door hebt.

Een aantal aanraders op onze Game Menu kaart:

 • Holopoint
 • Fruit ninja
 • Audioshield

En voor de meer gevorderde VR Gamers onder ons:

 • Arizona Sunshine
 • Rec room
 • Fallout 4 VR

FallOut 4, vanaf 12 december te spelen bij VRLoods.nl